The UnOrdinary Peoples ♥

Thursday, January 27, 2011

Depression is Inside Me


Depression? Kemurungan? yup itu yang aku alami skrg. Sangat la anoying untuk alami benda-benda camni. Aku pun tak taw la why benda ni ada dalam diri aku. But aku rasa korang pun pernah rasa benda ni ya dak? Actually tanpa kita sedari benda ni buat life kita terumbang ambing. Take me as an example. Aku da 1 bulan da tak tido macam orang lain. Knapa? Pelik? Tak faham? Camni orang lain da tido nyenyak da start pukul 11 bagi ibu-ibu & bapa-bapa yang bekerja & adik-adik yang still study maybe korang tido lebih awal la dari tu. Yela penat kan buat kerja gerenti sampai je rumah perkara pertama yang set kat otak korang mesti nak tido. Rite? Aku ni pulak pukul 3 pun belum lagi nak tido. Bukan pe. Aku da try da tido awal but the same thing happened. Kalau korang nak taw aku ni cam kelawar. Membuta sepanjang malam. Da incik matahari nak setting nak tunjuk muka dia baru la aku mula nak tido.


Mesti korang tertanya-tanya apa la aku buat sepanjang malam tu. Haa mai dekat-dekat aku bagitaw korang. Aku tak buat pe pon. Aku just b'sosial networking je. Tak pun main game ke or baca blog korang. Aku bangun-bagun je da ada benda ni main kat dalam kepala otak aku. So aku pun on laptop acer aku ni yang tah pape da jadi dengan dia semenjak takda anti-virus ni & aku pun google about depressed. So my fellow friends this is what I've found in google about it.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
jom minum nescafe luw =)
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
hehe lama ek tunggu? ok jom terjah!

*********************************************************************************
Depression is a state of low mood and aversion to activity that can affect a person's thoughts, behaviour, feelings and physical well-being.[1] It may include feelings of sadness, anxiety, emptiness, hopelessness, worthlessness, guilt, irritability, or restlessness. Depressed people may lose interest in activities that once were pleasurable, experience difficulty concentrating, remembering details, or making decisions, and may contemplate or attempt suicide. Insomnia, excessive sleeping, fatigue, loss of energy, or aches, pains or digestive problems that are resistant to treatment may be present.[2]
.
.
.
.
.
.
.
.
This is the example of people that have been in this situation in their life



 upzz abaikan gambar yang ini**seksi**



.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
The effects of depressed are

 failure atau kegagalan akan hadir dalam diri anda tak kira dari segi pelajaran atau pekerjaan dan lain-lain


 kemurungan akhirnya membawa padah apabila terlalu stress dan tidak tahu menangani nya.


kesan dari pil-pil penenang akan memakan diri si pemurung

.
.
.
.
.
.
..
.
.
.
..
.
.
.
.
How to overcome depression?



1.Set Goals
Something special happens the moment the paper meets the pen and we
write down our goals. Our brain chemistry changes, neurons fire, hormones are deployed, and we start thinking about how we can achieve those goals.
2.Sleep
Getting the right amount of sleep is healthy for our body and mind. Some argue that sleep deprivation treats depression, but I don't buy it. I think it's a cheap distraction that catches up to you within days.
Get enough rest.
3.Exercise
If you're physically capable, try one hour of cardio (or as much as you can). If you're tee-shirt is soaking wet, you're standing in a puddle of your own sweat, and you can feel the endorphins pumping through your body, you did it right. Shower up and try not being happy, I dare you.

4.Forgiveness
Many times we're making ourselves sad for no good reason at all. People have been known to keep grudges for lifetimes (most religions and nationalities keep them for generations).
When you forgive, you remove this weight off your shoulders and put yourself in a position to be happier.

    5.Gratitude
    Many times when we complain we can cause ourselves to be sad.
    Complaining is just a factor of not taking into account what we're grateful for. Sit down and make a list of 100 things you're grateful for right now (and I dare you not to feel better).

    6.Sunlight
    Certain people have a disorder, in which, due to a lack of sunlight, they
    experience seasonal sadness. I'm somewhat affected by this in the winter when the days are shorter. That's why it pays to grab your iPod (or your friend) and go for 30 minute walks each day and embrace the sunlight.
    7.Hydration
    This has always been my downfall; I don't
    drink enough and chances are you don't either. Some days I drink only 1 cup of water, and I feel horrible. When I remember, and drink 2-3 liters, I'm happy as a kitten on cat-nip, and productive as a bat out of hell.
    8.Friendships
    Your life force, support system, and everything that matters. It's not hard to make friends if you put the time in. Everyone wants to be heard, appreciated, and loved. Start off by listening, appreciating and loving, and it will come back your way.


    9.Reading
    Take a temporary leave from reality and bury yourself in one of your favorite books. A lot of wise people have been through what you're going through and they made it through to the other side to tell about it.

    10.Journal
    This could be an escape but it doesn't have to be. You can write about fiction, and transport yourself to another world, or you can write about what's going on, and let your thoughts carry you through to a solution. Many great books were written by people who were, at least at the time, going through a period of pain and suffering




    so apa macam? da jelas semua nya. so aku rasa aku kena berdiri lebih teguh lagi supaya aku tak macam ni lepas ni. Aku akan berusaha untuk tidak memikirkan lagi tentang dia. Buat susah je nak fikir sal dia 24 hours sedangkan dia tak pernah pun fikirkan sal perasaan aku.

    So i guess entry ni boleh membantu sedikit sebanyak bagi korang yang alami benda ni. Bagi yang tengah insomnia cam aku ni tu actually dari kita gak tu. Tak payah fikir apa-apa masalah ang bila nak tido. Just relax kan diri korang.



    p/s: da la aku nak makan ni. lain hari kita buat cerita lagi k? =)
    

    3 comments:

    eepa mumukk! ;DD said...

    mcm saiaa :b nsib baik nda bunu diri kn.

    naz said...

    woahhh chill lah. lepak dulu haha

    OnlyEuricca said...

    incik naz: jom lepak! haha
    cik eepa:relax.besa la 2.suma urg alami bnda ni.opsala jan bunuh diri! Tuhan tak trima nnt =)