The UnOrdinary Peoples ♥

Monday, January 10, 2011

An Ordinary Day

Last nyte I kinda slept pass my bed tyme. I've kept thinking of this 2 guys. One is my fren & one is my ex. I'm missing them a lot. Tears are the only thing came out first when this 2 special guy pop out through my mind.

Macam baru ja 2 hari yang lalu aku bsembang dengan arwah Nell . Biar kami tak pernah pun jumpa but still arwah to kawan & pendengar yang baik. I'm gonna miss you bro ='( . Tak habishabis aku fikirkan dia. Serba salah aku dengan dia belum ada noktahnya. Arwah tu nak jumpa sangat. Nak bawa gi jalanjalan kat KK. But tak kesampaian. Aku kata aku akan gi sana bulan 5 ni for Pesta Menuai. Then arwah kata kalau aku da sampai infom ja kat dia. Nanti dia bawa aku gi jalanjalan. Aku ada gak jemput dia ngan gf dia gi majlis kawin sis aku bulan March & April ni. Arwah kata dia nak juga p but gf dia jaw kat melaka. Study kat sana. Arwah tu cakap suruh teman dia kalau dia datang t kat majlis tu. Aku pun excited la. Bukan apa. Aku da anggap dia macam abang aku sendiri. Kehilangan arwah buat aku fikiran aku terganggu semalaman. Aku rasa tentu arwah tu kecil hati dengan aku ='(. HMM. Aku nak cakap apa g. Orang tu da takda. Yang aku mampu buat sedekah kan doa ja untuk arwah. Arwah pernah tanya aku bila aku termimpi dia "Napa camtu? am I special to you?" . Aku kata special as my friend ja tak lebih tak kurang. Aku rasa pelik la dapat mimpi tu. Da sebulan aku tak text arwah tu. Tibatiba ja aku mimpi camtu. Macam ada mesej yang cuba dia sampai kan pada aku. Sedih aku bila aku ingat balik mimpi tu. Masih fresh g dalam otak aku. Bro aku harap kau tenang kat sana. Kami disini sentiasa doakan kau & merindui kaw. R.I.P RENNY DESELLAH BIN ABDULLAH. ='(

Tapi dalam otak aku ni pun bukan ja ada arwah tu. Tapi aku juga masih rindukan c dia. da 4 hari hubungan kami berakhir. Aku rasa itu jalan terbaik untuk dia terus maju kehadapan. Dengan dia la aku mulai belajar memasak. Aku tak pandai pegang pisau. Seriously aku cam elergic dengan besi tu. Mesti ada ja air merah likat kuar kat jari aku bila da pegang benda tu. But dia selalu ada untuk ajar semua tu walaupn bukan melalui lisan dan pergerakan. Dia selalu suruh aku testtest masak. At first cam kekok sebab tak penah masak. Setakat nasi,air,telor & maggie tu boleh la tapi kalau da yang beratberat tu aku give up. Awalawal g aku surrender. But sampai bila aku nak camtu kan. so aku try untuk masak. Setakat ni aku rasa da ok. Aku da tahu nak masak 4 jenis lauk. ok ke 2 ah? Lantak arh.Hehe. But skg da takda g yang ajar aku masak. Da takda g teman aku bercerita. Aku kena biarkan dia bersendirian. Aku tak nak jadi penghalang masa depan dia. Aku akan terus skong dia walaupun dia tak pernah nak ambil tahu semua tu. Biarlah mesej aku tak berbalas bila aku text dia tp itu sudah cukup untuk aku sampai kan rindu aku dengan dia. I'll always care for you sayang. Miss you a lot. =')

Aku rasa harihari camni aku da lalui. Kenapa harus aku mengalah kan? Aku akan buat 'Ordinary Day' ni jadi 'Special Day' . Aku akan buat apa yang aku suka hari ni. Tak kira la orang nak cakap aku gila. WHO CARES! Aku nak bosan ni hilang dalam hidup aku. Biar harihari yang ceria ja ada sebelum aku kena sambung belajar lagi. Well have a nice day to all of you. Cheer up!  =)


trulyfromhearttomind♥

No comments: