The UnOrdinary Peoples ♥

Tuesday, February 1, 2011

A Song For My Papa

Perkenalan pertama kita melalui social network (FACEBOOK). Aku agak terkejut bila orang macam kaw ni add aku. Pelik gak aku. Selalunya orang yang hensem ni jual mahal sangat nak add-add orang (kononnya la) . Sape tak nak accept kan bila ada jejaka kacak,tinggi,macho,cute (semuanya la) add kita kan? Bagi incik-incik abang kat luar sana jangan nak tipu. Ang pun camni  kan? Apa sengih-sengih. Terase ke? 
Ok stop! Suka sangat kaw merepek ni ricca. Flash back cerita tadi (ada cerita ka?) So bila da app mesti la nak say thanks rite? So aku pun mulai la berbalas-balas komen dengan budak tu. Terasa cam bahagia sangat. Macam dah jatuh hati da dengan dia. Aku siap promote dia dengan kawan aku si Sakina tu. Aku jadi stalker dia buat sementara.  Then  1 night we all tukar-tukar number fone. Suka gila weyh aku! Macam baru first time jumpa BF! Best gak dapat texting dengan dia. Berbunga-bunga hati aku bai! Tiba-tiba 1 malam tu dia ask aku single ke tak. Aku mulai hilang arah! Aku mengelabah! Aku memintal-mintal selimut aku sehinggakan ia koyak ! Ok tu tipu. Nak cakap apa lagi kan.
“Yes! I’am single! Da lama da single. Nape?”
Ok toksa cakap banyak straight to the point, akhir-akhir kami pun couple! Best dokk! Heaven gila! But relationship kami tak la selancar macam certain people tu. Sorang kat KL sorang kat Sabah. Jumpa pun tak boleh. Nak lepas rindu pun through fone je.

First Month
Hubungan sy dan awak lancar je. Hari-hari awak text sy.
“Sayang da makan?”
“Sayang da mandi?”
“Sayang penat tak?”
Sayang this saying that. Everything started with me.  Sy suka sangat awak care dengan sy. Tipu la kalau sy cakap sy tak suka. Sedangkan orang yang ego tinggi dari KLCC tu pun suka bila pasangan dorang care sangat dengan dorang. But dorang poyo tak nak tunjukkan. Sy tak cam dorang. Sy all out!  Awak pun mesra je dengan sy. Da macam-macam sy kongsi kat awak. Awak pun kongsi banyak tentang awak. Awak tak suka jiwang-jiwang ni. Awak suka berterus terang dengan sy. Sy suka! Walaupun awak tak la romantic macam orang lain but I still love you the way you are.(bukan the way you lie taw!)  Sy masih ingat lagi bila uncle sy meninggal  semua famly sy balik kampong. Sy tak boleh ikot sebab sy kan SPM.Kesian sy taw tinggal sorang-sorang kat umah! Tapi sy ada awak. Awak teman kan sy study,teman kan sy makan,teman kan sy tido. Kadang-kadang awak sanggup tak tido sebab nak tunggu sy bangun. Awak akan tido bila sy da sampai skola je. Awak sebenarnya sweet tapi awak je yang tak tahu. Kadang-kadang sy sengaja taw buat-buat merajuk sebab sy suka bila awak pujuk sy. Awak akan mengalah dan salah kan diri awak tu. Kesian awak. Sori Biey, Sayang takda niat pun nak buat camtu. >.<   Tapi kan sy tetap sayang kat awak tahu biar pun awak ni kadang-kadang buat sy naik angin. Tapi awak juga la yang ajar sy untuk kenal erti bertolak ansur dan memahami dalam hubungan kita ni.


Second Month
Awak sy terkejut taw awak paggil sy Mama. Sy gelak taw bila awak panggil sy camtu. Tapi dalam hati sy awak belum tahu lagi betapa happynya sy. Sy rasa macam kita da kahwin da! So sy pun panggil awak Papa. Tak kan la sy nak paggil yang lain pula kan? Nanti kecil hati awak tu. Awak banyak nasihatkan sy. Siap suruh sy blajar masak lagi tu. Awak tahu tak sy tak reti nak buat semua tu. Sy tak suka la masak-masak ni. Tapi awak suruh gak! Awak kata perempuan haruslah pandai masak! Kalau tak mati kebulur la suami kat umah tu nanti. So sy pun terpaksa la blajar sal hal-hal memasak ni. Sangat-sangat la susah! Sy rasa macam nak give up je taw! But demi awak sy buat juga taw! Happy taw sy bila sy da taw masak sikit-sikit. But awak pula yang macam tak happy. Mase ni awak busy sangat dengan study awak. Kesian sangat kat awak. Tapi kesian la juga pada sy. Setiap malam sy tunggu mesej awak taw.  Celik je mata terus ingat awak. Terus text awak. Tapi awak hanya balas mesej yang agak ringkas je. Awak sy taw la nama pun da mesej ringkas tapi jangan la text camni. Pendek sangat la! Sy tak suka! Menci taw! Tapi sy tak complain pun dengan awak. Sy sabar je. Awak tak taw sy rindu kat awak. Nak sangat peluk awak.Tapi awak jauh. Sy taw awak banyak sangat benda nak kena urus but at least awak bagi la masa juaga untuk sayang awak ni. Hari tu sy call awak. Sy taw awak tak suka bila tido awak kena ganggu. Awak bentak sy. Tiba-tiba macam basah pula pipi ni. Sy nangis taw bila awak buat sy macam tu. Awak taw tak sy rindu kat awak. Awak da berubah. Awak tak macam dulu. Awak da mulai abaikan sy. Sy taw sy jauh dari awak tapi awak jangan la buat sy macam ni. Sy sunyi la awak. Sy da penat tunggu awak. Awak pun lepas kan sy. Hancur hati sy bila awak biar kan sy pergi camtu je. Nampak sangat awak tak sayang kat sy. Takpa la awak. Sy akan sentiasa doakan kebahagiaan awak. Awak rajin-rajin study taw . =’)



Third Month
Sy masih nak awak kekal dalam hati sy. Tapi sy tak boleh paksa awak. Sebab itu hak awak. Awak bebas memilih dan menolak. Awak ada gak text sy. Senang hati sy. Awak tanya sy kalau  sy da apply boring untuk sambung blajar. Sy kata sy belum pilih lagi. Sy tak pandai pilih. Awak suruh sy study kat tempat awak. Tapi sy kata sy tak pandai masak macam awak. Tapi awak suruh juga. Pastu sy kata kalau sy kat sana sapa nak jaga sy. Awak kata awak yang nak jaga sy. Sy pun rasa pelik kenapa awak cakap camtu. So sy pun cakap la yang kita ni takda apa-apa hubungan pun.  Disebabkan sy cakap macam tu awak terus nak kan sy kembali pada awak. Sy happy sangat. Tapi happy sy cuma sementare je. Awak buat perangai awak yang dulu tu lagi. Awak abaikan saya. Kata je awak rindu kat sy tapi sy tahu tu semua hanyala tipu helah awak. Awak napa buat sy macam ni? Apa salah sy kat awak? Sy minta awak beri kan sy penjelasan tapi awak bagi sy kehancuran. Penat taw sy taip panjang-panjang mesej tu. Awak jawab ala kadar je. Jawapan yang pendek tapi memberi kan seribu satu makna. Betapa hancurnya hati sy. Sekali lagi awak melepaskan sy. Semalaman sy tak dapat tido. Makan pun takda selera.  Da penat da sy nangis. Awak tak kesian ke pada sy. Awak kata nak sys orang je dalam hidup awak. Tapi awak tipu! Awak kata nak jaga sy elok-elok. Tapi awak tipu! Sampai hati awak buat sy macam ni. Sy rindu sangat kat awak. Sy sayang kat awak! =’(

Tapi walau macam mana aku yakin kan hati kaw tetap kaw tak akan berpaling balik. Apalagi yang aku boleh buat? Aku hanya mampu berdoa untuk kebahagiaan kaw kat sana. Aku tak pasti sama ada kaw masih rindu atau tidak terhadap aku tapi yang pasti nya aku sangat-sangat merindui mu!. Aku minta maaf kalau aku terlalu sensitive , naïf, angkuh, ego terhadap kaw. Tapi aku juga manusia biasa yang selalu mengingin kan kesempurnaan. Maaf jika aku selalu memandang rendah terhadap kesetiaan kaw. Tapi aku curiga sebab aku tak mahu kehilangan kaw. Tapi aku tak boleh haling kaw. Itu hak kaw. Jika ada mesin pemutar masa, aku akan memutarkan masa aku kembali di saat pertama kali aku mengenali diri kaw. Papa ampun kan salah mama. Mama tak berniat nak buat macam tu kat papa. Papa jaga diri ok? Sebab lepas ni takda da yang jaga papa. Saya sayang awak sangat-sangat!

saya suka gambar ini...saya hanya boleh memiliki gambar ini tapi bukan orang yang berda di sebalik gambar ini.
05/11/2010-31/02/2011



p/s: This song is for you Papa =’)



6 comments:

the owner of this effin' bloggy said...

sbar kw yaa syg. suatu ari, dy sdar jwa tu. yg pnting kw tnya kbar dy. sweet yg kw tulis ne. sbar sak yaa. :)

OnlyEuricca said...

thankx hunn . dia tahu semua ni tapi da takda jodoh. maw buat camna lagi kan? baiklah. tgj bsbar ni =')

mazeermohamad said...

kih3! mama dah mamam? wakakakakaka!

OnlyEuricca said...

da mamam da. da la abg! suka sgt kcaw org ba

Anonymous said...

aq ngt kn ko dpt pnganti sda td..
rpanya!! story psl dia..
:)

OnlyEuricca said...

just 4 the past memories ba ni. Dia pun pnah ka c hpy aku gak. so kira mcm pghrgaan utk dia la ni. Peganti? eurm not so sure lg ni =)