The UnOrdinary Peoples ♥

Friday, March 25, 2011

Result SPM Cik Euricca

1st of all lame da tak jenguk belog kesayangan ni. Ricca agak busy sejak dua menjak empat menjak ni. Ricca balik p hometown Ricca kat Kota Kinabalu. Sis Ricca kawen. Kat sana takde broadband. Wifi pun takde. Kalau ade pun gerenti tak dapat online sebab semua busy nak gune. Hampeh tol! Pape pun Ricca rindu belog ini!!!!

Ni nak story sikit sal result SPM bebudak 2010. Hari tu kite orang dah kecoh-kecoh sebab ade orang kate yang result SPM akan kuar 28 Feb 2011 tapi bile da tengok news takde pun mentioned bout result kite orang. So dengan pasti nya we all target 23 Mac 2011 konfem kuar result. Seminggu sebelum result kuar Ricca takde kat Tawau. Ricca balik KK. Ricca pun redha jek la. Ricca da bagi semua usaha Ricca time exam tu.

Ricca bukan nya tak risau tapi bila da fikirkan lagi benda tu da lalu. Nak menyesal pun tak guna. Hari tu ade sorang pakcik teksi ni kate Ricca akan dapat 2A 3B 3C. Ricca pun apa lagi. Gelabah semacam. Da la Ricca tak stdy betol-betol time SPM. Pakcik tu kate kalau ramalan tu betul dia suruh Ricca cari teksi dia. Tapi kalau tak betul dia akan bagi angpaw! Pakcik tu siap bagi num fone lagi tapi Ricca tak ambik sebab Ricca tak nak fikirkan benda-benda mengarut ni. Tapi risau gak la bila da dengar camtu. Ricca da terbayang-bayang da macam mane prasaan family Ricca if Ricca dapat result macam tu.

So hari yang di tunggu-tunggu pun tiba!! Dengan penuh yakin dan tabah hati Ricca erat slip SPM 2 dalam tangan Ricca. Pastu Ricca pergi jauh-jauh. Buka jek slip tu Ricca da menangis! Menjerit macam orang gila! Kawan-kawan pun pelik tengok Ricca. Bila jek Ricca dengar dorang kira jumlah A dalam slip tu air mata Ricca berterusan mengalir.HAH! nak tahu tak result Ricca? Jom tengok gambar ni




 nampak tak??? huh?? tak nampak??!


 3A 3A- 1B 1C+ 1C


 NI bestie aku. Budak ni memang pandai! Matang pulak tu! Beza 1A jek kite orang. Yang penting dia tetap the best di mata aku! Go anak pacik RAMLEE!!! =)


 Ambil gambar jap =)


Aku dengan Ayo anak pacik Ramlee =)




Segala kerisauan,persoalan dan masalah kini terlerai. Ya Tuhan aku bersyukur kerana Engkau telah memberi aku keputusan yang cemerlang. Aku berbangga kerana telah membahagiakan keluarga aku terutamanya mak datin.

To Mak Datin,
Aku berterima kasih kepada beliau kerana bersusah payah membesarkan seorang anak yang serupa perangai dajal ini.Aku memohon maaf kerna tak pernah memberi kan senyuman di wajah mu selama aku bergelar anak mu. Aku ada sebab atas semua kesalahan aku. Namun kaw masih mak datin aku sampai bila-bila. Mak Datin yang susah payah mencari duit untuk aku bila Pak Dato da takda. Thankx mum. Only God knows what i feel now for you. You are my angel of my life mum! =') 


To my teachers,
Aku berterima kasih kepada guru-guru yang tak henti-henti meranakan hidup aku dengan kerja-kerja sekolah yg ribu raban jumlah nya. Segala usaha mereka telah membuat aku berjaya dan menjadi salah seorang pelajar cemerlang di sekolah.Ricca tau yang Ricca tak pernah siap kan kerja sekolah Ricca. Tak pernah jalan kan tanggungjawab Ricca sebagai seorang pelajar. Tak pernah bagi komitmen yang sepenuh nya apabila menjawat jwatan pengawas sekolah. Tapi Ricca rasa cikgu pun faham kan yang Ricca ni penat. Ricca bukan nya robot nak belajar 24 jam. Ricca tak dapat janji apa-apa dengan cikgu. Tapi keputusan SPM Ricca sudah cukup membuktikan kemampuan Ricca kan? Terima kasih para cikgu SM CONVENT ST.URSULA kerana mendidik saya sampai la saya dapat keputusan cemerlang! Buat cikgu Baljeet Singh biar la saya gila-gila tapi saya tak cincai okkk =P


To my frenss,
Ricca tau Ricca banyak buat salah sepanjang kita berkawan. Ricca mohon maaf. Yang baik datang dari Tuhan yang jahat dari syaitan. Syaitan yang paksa Ricca buat semua tu okk. Ricca tau kita tak ngam bila da nak dekat SPM. Ricca tau serba sedikit semua tu punca dari Ricca. Tapi kita ego nak admit semua tu kan? Takpa la. Ricca maafkan korang. Ricca sayang korang. Buat Ayodhia, kau memang the best! Aku sayang kau! Ingat janji kita k! Sampai bila-bila aku tak kan lupa kau. Gitu juga dengan Enang,Lok,Ira,Midar n lain-lain la. Aku tak dapat taip panjang-panjang. Sebab korang memang best!



Thankx untuk korang sume gak sebab wish congratz memanjang kat Ricca kat FB. Ricca hargai sangat-sangat. Buat budak-budak SPM 2010 Ricca ucap CONGRATZZZ untuk korang!!









p/s: Yang nak blanje 2 koling2 k =P
p/s: Ricca masih tak percaye dpt 6A sebab time SPM Ricca takde stdy..online memanjang!

Monday, March 14, 2011

Big Thanks To Fadzmie Mohammad =)



Nampak tak header kat atas ni. Ok tak? Tak ok?! Tak nak kawan la. Hee gurau jek! Ricca da lama da nak kan sebuah header utk blog Ricca ni tapi Ricca tak reti nak buat header yang cun melecun macam header korang. Ricca ade gak minta tolong dengan orang tu tapi janji dia macam kat tepi bibir jek! Sedih tau! Sob sob sob... ='(

But Tuhan sayang kan Ricca so Ricca dipertemukan la dengan sorang blogger ni. Aww! Kacak sek! Ricca TER baca 1 entry blogger ni pasal header untuk adik dia. So Ricca pun cepat-cepat add dia kat FB pastu slow talk kejap. BAMMM!! Dia sudi nak tolong buatkan header untuk Ricca. Baik sangat la dia ni! Ricca pun tak banyak cakap Ricca ikut jek la design dia janji header Ricca ada! =)

Selang beberapa hari kemudian....maka tercipta la header Ricca! At first memang tak terbayang header tu jadi camni. Bila da nampak perghhhh terus jatuh cinta! Thankx Incik Mie sebab sudi tolong Ricaa & sory sebab susah kan Mie. Kalau korang rajin terjah la belog beliau! Pastu minta buat header. Tapi kali ni Mie kena kan cas tau! OK tipu jek. Memandai jek aku kan Mie! =)
Header ni Ricca suka sangat! Sangat sesuai untuk Ricca! Incik Nabil sampai jeles tau tengok header ni. Hehe. Terima la hakikat bahawa header saya lagi hot dari kau punya bil! Muhahahahahahhaahahhaha! =P
Once again thank you soo much! =)









p/s: Pasni ramai la yang suruh Mie buat header untuk dorang. Kali minta cas k! =)

CONTEST :: SAYA DAN GADGET




Kali ni aku nak ikut contest cik Faraa Halim ! Aku tak da idea da nak buat entry baru so buat masa ni aku rajin ikut contest jek kot. Best apa ikut contest. Orang kata (aku je kata) macam saingan sihat buat minda dan jari jemari kita. Aku ni pun suka bab-bab gadget ni! WEEEEE! =)

Ok jom tengok rules contest ni :

1) mcm biasa la,msti ade blog n jdi follower blog saya ni, klo tak nak jdi pn tak pe, tak wajib, tpi kalau saya update ape2 lamabt la taw nye -DONE-

2)kena ade gamba contest yg kt atas ni, klo nk letak kt side bar pn boleh,klo x nk pn xpe,skeati korang la
-DONE-

3)upload 1 gmba je eh, gmba tu msti anda dan gadget anda (gadget tu tak payah canggih2 pn tak pe,enset 3310,psp,camera n ape2 je la ) -DONE-

4) tag sorg je kawan anda, n pasti kan die taw, t ramai2 kesian plak tak taw nk tag sape kn hehe
5)dah siap semua, tnggal kan link anda die ruang comment ye ;)) -DONE-
hadiah pertama::
rm 50 akan di bank in kn

hadiah kedua n ketiga::
tak di pikirkan lgi, hehe

tarik tutup::
15/3/2011... tepat kul 12... ;))
 
 
OK da baca da kan? Jeng jeng jeng! Ini la gambar saya bersama gadget saya :
 
 
Ok tak? agak-agak boleh menang tak contest cik Faraa ni? Kikikiki!
 
 
Dengan ini saya nak sempurnakan penyertaan saya dalam contest ini dengan mentag seorang lelaki sulit tapi tampan! AWWW!:
 
 
 
 
 
 
p/s: Incik Naz jangan marah ek sebab asyik tag awak. Nanti tak hensem macam Aril! OPSSSala! =P
 
 

Saturday, March 12, 2011

House Warming



Takde pape nak cerita. Just upload gambar house warming semalam. BEST!! Sekali lagi aku tackle Canon EOS D5000 cousin aku. Hehe.






hot tak? aik hot ke tak tetap tak boleh kena tackle da. Da berpunya! =P






Ni kek anak buah aku. EVA ASHLYN. Kek ni buat sendiri tau! No beli-beli!






Yang orang berdiri ramai-ramai ni pulak time nak bless rumah ni.



Hah yang ni doa makan! =P



Birthday girl berada di tengah-tengah. Cute tak? Excited benar dia ni bila nampak kek. Sebelum kek ni ada dia mesti cakap camni "TOO YOU-TOO YOU". Dia nak nyanyi lagu 'happy birthday' tu tapi tu jek dia tau. Asal jek dia nampak benda-benda bercahaya ecspecially lilin mesti dia akan start nyanyi benda tu. Akhirnya termakbul juga dia ber'TOO YOU depan orang lain. =)



1 jek lilin tapi ramai pulak nak tiup.Tak faham betoi arh. =.=



Tengok tu pandai pulak potong kek dia sendiri.



Bersama mummy nya.



Hah yang ni Sin Chan. Masih ingat lagi tak? Tak ingat takpe. Perasan tak mata dia bengkak? Hah mata dia kene bisol arh!! Orang tua-tua kata kalau bisol kat mata orang tu suka skodeng orang lain mandi or seangkatan dengan nya. Dia ni tak la juga nak skodeng orang mandi tapi kalau da main PSP ecspecially yang part gusti tu mula la mata dia gatal dok tengok pempuan pakai bikini tu berjalan-jalan kat dalam PSP tu. Kecik-kecik da gatal kan? Yang penting dia minat Justin Biliber!


SUNGKAIIIIII!!!!!!



Para ibu-ibuan. Aik yang baju putih ni masih single ok! =)






Rumah ada pool?? BEST DOKKK!!!


Aku tak reti main barang ni derr!! 



Dari kiri : Samantha, Sheron,Deidre
Di bawah: Che-Che Ina (mummy kepada Eva. Cute tak?)



Yang ni cousin aku dengan anak buah aku.



Test-test kalau-kalau boleh jadi model pas ni =P



Model yang tak diperlukan lagi. Ade sesiape nak ambil tak? =)



Yang dua orang ni pulak aq gelar twins. Gaya memang la sporting tapi mau tau da beranak tiga ok. Still maintain muda bai! Ibu-ibu berjaya!






JOM MELALAK!!!! 





Opssss saya tak minum. Saya cuma berlakon sahaja. =P



Ni la anak-anak buah aku yang susah aku nak describe gaya dorang ni. Tengok gambar pun korang boleh da describe sndiri kan?












p/s :: Macam aku tak nak jek lepas DSLR tu wuwuwuwuw........

Sunday, March 6, 2011

CONTEST :: Jangan Pandang Camera!




Yeahhh aku join contest lagi. Thankx to kesayangan ku Qimayra kerna telah mentag aku dalam contest ni. Kaw saja kena kan aku kan! Da la aku takda idea nak buat entry. Aku jumpa kaw siap kaw aku kerja kan. =P  Tapi bila da baca sal contest ni cam best pulak! Bace jek sal 'CAMERA' teruss saya suka! Tapi contest ni tak boleh pulak pandang camera. Contest ni di anjur kan oleh Cik Wajah Rahsia Hati . Jom usha rules!





1. Jadi FOLLOWER blog INI.

2. Buat entry dengan tajuk contest----> JANGAN pandang camera!!!

3. Pilih 1 GAMBAR sahaja. tak kisah la gambar sorang2 @ ramai2..gambar candid ke atau gmbr dari tepi@belakang ke...boley jer...yang penting JANGAN pandang camera okeyhhh!!! Letak banner di atas di dalam entry anda dan link kan terusss ke entry contest ini.
4.Kalau boleh letak lah banner contest ni kat sidebar sekalii...he3
5. TAG sekurang-kurangnya 3 orang blogger (lebih lagi digalakkan) dan pastikan mereka tahu.

6. Tinggalkan LINK entry penyertaan anda pada bahagian comment entry INI.
 
 
 
 
 
 
OK da taw da kan rules contest ni. So ni la gambar yang ingin aku pertaruhkan dalam contest ni
 
 



Gambar ni bukan la candid tapi aku suke-suke jek capture pastu posing gedik tengok kat luat bas. Hehehe. Aku suke sangat cuaca hari tu. Best sangat! Time ni nak g Kota Kinabalu, Sabah. Sakit sume badan duduk 8 jam kat dalam bas tu. bosan-bosan jek ambil la gambar. Tak pun makan snek & tidooo. Aku tak g sendiri aku g dengan team skuash aku. Best giler!! Yang penting team kami menang dalam acara 'TEAM EVENT'. =)





Dengan ini saya ingin mentag mereka sekeras-keras nya! :




saya nak tag Encik Naz juga sebab saya da tengok gambar-gambar dia kat FB kebanyakannya tak pandang camera. Dia memang layak! =)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
p/s:gerenti encik naz menang =)