The UnOrdinary Peoples ♥

Friday, March 25, 2011

Result SPM Cik Euricca

1st of all lame da tak jenguk belog kesayangan ni. Ricca agak busy sejak dua menjak empat menjak ni. Ricca balik p hometown Ricca kat Kota Kinabalu. Sis Ricca kawen. Kat sana takde broadband. Wifi pun takde. Kalau ade pun gerenti tak dapat online sebab semua busy nak gune. Hampeh tol! Pape pun Ricca rindu belog ini!!!!

Ni nak story sikit sal result SPM bebudak 2010. Hari tu kite orang dah kecoh-kecoh sebab ade orang kate yang result SPM akan kuar 28 Feb 2011 tapi bile da tengok news takde pun mentioned bout result kite orang. So dengan pasti nya we all target 23 Mac 2011 konfem kuar result. Seminggu sebelum result kuar Ricca takde kat Tawau. Ricca balik KK. Ricca pun redha jek la. Ricca da bagi semua usaha Ricca time exam tu.

Ricca bukan nya tak risau tapi bila da fikirkan lagi benda tu da lalu. Nak menyesal pun tak guna. Hari tu ade sorang pakcik teksi ni kate Ricca akan dapat 2A 3B 3C. Ricca pun apa lagi. Gelabah semacam. Da la Ricca tak stdy betol-betol time SPM. Pakcik tu kate kalau ramalan tu betul dia suruh Ricca cari teksi dia. Tapi kalau tak betul dia akan bagi angpaw! Pakcik tu siap bagi num fone lagi tapi Ricca tak ambik sebab Ricca tak nak fikirkan benda-benda mengarut ni. Tapi risau gak la bila da dengar camtu. Ricca da terbayang-bayang da macam mane prasaan family Ricca if Ricca dapat result macam tu.

So hari yang di tunggu-tunggu pun tiba!! Dengan penuh yakin dan tabah hati Ricca erat slip SPM 2 dalam tangan Ricca. Pastu Ricca pergi jauh-jauh. Buka jek slip tu Ricca da menangis! Menjerit macam orang gila! Kawan-kawan pun pelik tengok Ricca. Bila jek Ricca dengar dorang kira jumlah A dalam slip tu air mata Ricca berterusan mengalir.HAH! nak tahu tak result Ricca? Jom tengok gambar ni




 nampak tak??? huh?? tak nampak??!


 3A 3A- 1B 1C+ 1C


 NI bestie aku. Budak ni memang pandai! Matang pulak tu! Beza 1A jek kite orang. Yang penting dia tetap the best di mata aku! Go anak pacik RAMLEE!!! =)


 Ambil gambar jap =)


Aku dengan Ayo anak pacik Ramlee =)




Segala kerisauan,persoalan dan masalah kini terlerai. Ya Tuhan aku bersyukur kerana Engkau telah memberi aku keputusan yang cemerlang. Aku berbangga kerana telah membahagiakan keluarga aku terutamanya mak datin.

To Mak Datin,
Aku berterima kasih kepada beliau kerana bersusah payah membesarkan seorang anak yang serupa perangai dajal ini.Aku memohon maaf kerna tak pernah memberi kan senyuman di wajah mu selama aku bergelar anak mu. Aku ada sebab atas semua kesalahan aku. Namun kaw masih mak datin aku sampai bila-bila. Mak Datin yang susah payah mencari duit untuk aku bila Pak Dato da takda. Thankx mum. Only God knows what i feel now for you. You are my angel of my life mum! =') 


To my teachers,
Aku berterima kasih kepada guru-guru yang tak henti-henti meranakan hidup aku dengan kerja-kerja sekolah yg ribu raban jumlah nya. Segala usaha mereka telah membuat aku berjaya dan menjadi salah seorang pelajar cemerlang di sekolah.Ricca tau yang Ricca tak pernah siap kan kerja sekolah Ricca. Tak pernah jalan kan tanggungjawab Ricca sebagai seorang pelajar. Tak pernah bagi komitmen yang sepenuh nya apabila menjawat jwatan pengawas sekolah. Tapi Ricca rasa cikgu pun faham kan yang Ricca ni penat. Ricca bukan nya robot nak belajar 24 jam. Ricca tak dapat janji apa-apa dengan cikgu. Tapi keputusan SPM Ricca sudah cukup membuktikan kemampuan Ricca kan? Terima kasih para cikgu SM CONVENT ST.URSULA kerana mendidik saya sampai la saya dapat keputusan cemerlang! Buat cikgu Baljeet Singh biar la saya gila-gila tapi saya tak cincai okkk =P


To my frenss,
Ricca tau Ricca banyak buat salah sepanjang kita berkawan. Ricca mohon maaf. Yang baik datang dari Tuhan yang jahat dari syaitan. Syaitan yang paksa Ricca buat semua tu okk. Ricca tau kita tak ngam bila da nak dekat SPM. Ricca tau serba sedikit semua tu punca dari Ricca. Tapi kita ego nak admit semua tu kan? Takpa la. Ricca maafkan korang. Ricca sayang korang. Buat Ayodhia, kau memang the best! Aku sayang kau! Ingat janji kita k! Sampai bila-bila aku tak kan lupa kau. Gitu juga dengan Enang,Lok,Ira,Midar n lain-lain la. Aku tak dapat taip panjang-panjang. Sebab korang memang best!



Thankx untuk korang sume gak sebab wish congratz memanjang kat Ricca kat FB. Ricca hargai sangat-sangat. Buat budak-budak SPM 2010 Ricca ucap CONGRATZZZ untuk korang!!









p/s: Yang nak blanje 2 koling2 k =P
p/s: Ricca masih tak percaye dpt 6A sebab time SPM Ricca takde stdy..online memanjang!

6 comments:

ayoys said...

hahahaha...mo mnagis balik plk aq,
ok bha ttap jga aq ingt smpai bila''..kta kn hdup berjiran..
kilik'' d kls tu,tdur''..mmg krja kita..tp satu jk kita ndk perna buat,kita ndk lwan ckp ckgu..br mcm mna pun senyum jk la kita kn..ada jga la merungut skit''.tp men lawan'' tu ndk pena la..hahhaahaha..berkat doa semua brjaya jga...

LennMommaChubby said...

6 A's..... Wahhh... Tahniah...... ^^

OnlyEuricca said...

Ayo :: hahaha aish pernah plak kita lwn ckp cigu 2...2 cigu maths kita..dr aq klas sc aku lwan ckp nya 2...nsb2 sak crdit maths ku haha...tp pa2 pun xsia2 kita hdup bjiran kan yo? mmg best la! =)

Lenmommachubby :: buli la kampung2 sak 2 len hehe...nsib2 sak 2 dpt..thankx kio =)

beaty said...

Tahniah lil sis...thumbs up to you

Nurul Atika said...

awk pmenang cotest doremon..

http://ikachenta.blogspot.com/2011/03/pemenang-contest-doremon.html

OnlyEuricca said...

Sis beaty : thankx sis =)