The UnOrdinary Peoples ♥

Saturday, May 21, 2011

Cik Ricca yang SANGAT pemalas....

HAAAACCCUMMMM!!!!!!!!!!!!


OPSSS!! Soreeyyyyy...belog ini da berhabuk SANGATSANGAT! Actually bukan nya Ricca nak abaikan belog kesayangan Ricca ni but Ricca sangatsangat busy nak urus ni tu sal studies Ricca ni. Hari tu Ricca ada janji kan dengan korang yang Ricca nak cite pasal studies Ricca tu.WHAT?! tak ingat?! Ade la Ricca mentioned kat SINI! 


Straight to the point hari tu Ricca dapat tawaran UPU. Ricca dapat masuk kat UITM SAMARAHAN,SARAWAK. So Ricca ada masa kurang lebih 2 minggu untuk settle kan semua urusa Ricca sebelum fly ke Sarawak. 


1st week Ricca kena gi buat pasport. Pastu gi buat akaun bank kat Bank Islam. Da la penatpenat gi buat akaun kerani (ntah la ape nama orang yang kat kaunter 2) tu cakap cip IC Ricca tak boleh kena detect. Kalau korang berada di tempat Ricca apa perasaan korang bila dapat tau yang IC korang tak boleh kena detect timetime nak fly gi study? Jawapan korang adalah jawapan Ricca. Memamng hot gilak la Ricca time tu. Tuhan saja yang tahu macam mana perasaan Ricca. But luckly i bring my sijil lahir so proses buat akaun bank tu senang sikit. So tak payah la Ricca nak nangisnangis kat bank islam tu sebab tak dapat bayar yuran study Ricca.


Urusan kat bank da selesai soooo Puan Datin ajak gi tengok lappy and handphone. Pada mula nya Ricca sangka setakat nak cucicuci mata jek but lastlast Ricca berhasil mencurik 1 notebook and 1 fone. Puan Datin kata semua tu last. Pas ni tak boleh da nak mintak lebihlebih. Thanks Puan Datin but DSLR Ricca still on your list kan? =P



Nak beli BB but tak suka sangat laa function mende tu. Yela kan smart fone..Ricca tak smart nak pakai bende smartsmart ni. Colour fone Ricca putih.


Ok ni notebook Ricca. ASUS brand nye. Actually Ricca tak pernah langsung dengar jenama brand ni but so far memuaskan la function notebook ni. And its easy to bring and banyak bende boleh masuk tak macam notebook lain.


Ce tengok Ce tengok notebook ni colour ape..



Broadband yang sentiasa menyengalkan =.=







Ok ni gives yang Ricca dapat. Ade 20 gives. NICE!




Ok so tu gadget Ricca yang baru. Then bila da beli bendebende kitorang gi beli bende lain lagi (keperluan asas kot namanya ) . But Ricca tak gi beli dengan Puan Datin Ricca gi beli dengan 'someone' and ade gak dengan cousin Ricca and sis Ricca.



Ni nak buat kete. Aircond rosak. But orang tu kata banyak bende yang rosak soooo tak jadik nak buat. 


SHOW OFF!! KANN???!! haha...kete Ricca ade wifi..korang? takde kan...jangan jelessss!! OK tipu! hehe


budak ni memang gilak tahap gaban. tengok tu tisu pun dia boleh buat bende main. =.=


Gentleman la sangat kau cun.


Thanks By sebab temankan sayang gi beli barang and thanks sebab sabar time kite nak cari lilin kat Giant. Name jek Giant tapi takde lilin kan By. BOOO Giantt!!! XD




Ni pulak last nak jalanjalan dengan kawan Ricca. Kitorang gi lahap Pizza. Ti kat sarawak susah nak lahap Pizza Ok!


Ni Sakinah. I call her Hana Tajima =)





Kitorang gatal nak pakai cincin mood..


CUTEE!!!


Name budak ni Lok. Nak num die tak? =P






Ni cousin Ricca. Time ni Kitorang nak cari seluar slack. Takde saiz dooo =.=


Hubby n Wan 


Makan soto kat rumah AYO!!






My niece yang sangatsangat tomeyy! Mishh you eva!






Hensem kannnn =)






























MY CAMPUS














Ok tu jek dapat explain kenape Cik Ricca sangatsangat pemalas nak update belog sekarang. Ok nak chaw. Orentasi nak start da =)


bye!








p/s : roomate Ricca cantik dooo! =)

Tuesday, May 10, 2011

Special Entry for PUAN DATIN

Entry ni SEPATUTNYA di updte time mother's day ahad lalu. But Ricca banyak benda nak settle for study Ricca ni kat.......next entry Ricca cite Ricca study mana eh. Ke-busy-an yang melanda diri ini mengagalkan niat Cik Ricca ni buat 1 entry khas untuk PUAN DATIN. So sebelum masuk kepada isiisi penting (waaaa mcm karagan dooo) ... Ricca ingin mengucap kan


HAPPY MOTHERS DAY
to
PRESCA JUSTINE
a.k.a
PUAN DATIN

&

to
all mothers,ibuks,mamas,mummys,umiks
in the whole universe!!






OK sila la ketawakan Ricca sebab da TERRR lewat 2 hari lepas sambutan mothers day ni. Actually Ricca pun agak confius mothers day ni bila. But oleh sebab adaa pengesahan yang sah dari para pakar ibuibu sedunia so Ricca da tak confius da. Ok sekali lagi Ricca nak cakap yang Ricca bukan tak nak update but busyyyyyy sangaaaatttt!!!! Ni pun mata nak tertutup da tapi gagah kan jugak. Da la mata ricca macam mata panda. Tapi panda comelllllll. =)

Ok topic closed bout panda yang comel tu! so sini Ricca nak say something buat mumm Ricca. Nak buat video macam c budak Utara MATLUTFI tu buat untuk mak dia tapi Ricca
BUSYYYYYYYYYYYYYYYYYYY!!!!


soooo fahamfaham la yeeeeeee...


soooo my words start with...

THANK YOU MOM!

Mummy thanks sebab 'hasil' kan Ricca. Thanks sebab tak pernah mengeluh jaga Ricca selama 9 bulan Ricca kat dalam perut mummy. Thanks sebab bagi Ricca minum susu yang berkualiti tinggi sampai Ricca jadi pandai macam ni. Thanks sebab always jaga makan minum Ricca. Thanks sebab teman Ricca pergi toilet malammalam bila rasa nak terkucil walaupun mummy ngantook sangat. Thanks sebab peluk Ricca time nak tido. Thanks sebab bagi Ricca perlindungan time late daddy pukul Ricca. Thanks sebab bagi makanan tu sama Ricca walaupun mummy nak makan makanan tu. Thanks sebab cuci bedsheet Ricca walaupun kena kencing(weyh time kecikkecik ok!!). Thanks sebab ajar Ricca pakai bendabenda untuk perempuan ni. Thanks sebab sanggup bersusah payah cari duit time arwah da takda. Thanks sebab bagi Ricca dorongan time Ricca dapat 2A 5B jek time PMR. Thanks sebab beli kan baju,seluar and kasut yang Ricca nak walaupun mummy takda duit time tu. Thanks sebab bagi duit belanja harihari pegi skola. Thanks sebab buat kan sarapan walau pun kadangkadang tak sedap. Thanks sebab bagi Ricca ikut Squash. Thanks sebab bagi Ricca handfone walaupun hanya bertahan 1 minggu. Thanks sebab belikan laptop walaupun besaaaaaaaaawww! But the most important things is thanks sebab mummy cukup bersabar dapat anak serupa dajal ni. Thanks sebab mummy jadi mummy Ricca. Thanks sebab mummy bagi Ricca kekuatan time daddy past away. Erkkkk apa lagi arhhhhhhh..eurmmmmm..tak tau la nak cakap apa lagi. Kalau nak cakap rasa nya tak cukup page ni nanti. Anyway thanks for everything mom!


BY THE WAY
Sorry sebab pernah buat mummy sakit hati. Sorry sebab pernah ambil duit mummy senyapsenyap =.=' . Sorry sebab bagi mummy stresss. Sorry sebab pernah buat mummy nangis. Sorry sebab pernah kurang ajar yang melampaulampau sama mummy. Sorry sebab balik lewat bila da hangout dengan kawankawan. Sorry sebab buat mummy risau. Sorry sebab pernah jelingjeling mummy HAHA! Sorry sebab pernah buat mummy masuk hospital (damn oo gaya kau ni RICCA!) . Sorry sebab kadangkadang buat mummy sesak nafas. Sorry sebab selalu guna kredit mummy sampai licin. Sorry sebab selalu mintak lebihlebih. Sorry sebab selalu buat kacau dalam family. Sorry sebab tak pernah dengar cakap mummy. Sorry sebab tak mau pegi gereja sama mummy. Sorry sebab kacau time kerja mummy. Sorry sebab balikbalik mintak duit beli kredit. Sorry sebab tak bagi kekuatan sama mummy time daddy takda. Sorry sebab Ricca selalu cakap kasarkasar sama mummy. Sorry sebab Ricca hanya berlembut bila ada mau nya. Sorry sebab buat mummy penat jaga Ricca. Sorry for everything mummy. Ricca takda niat. Ricca lalai kot sebab tak jaga mummy leklok. Forgive Mummy??!! PPPPPPPPPPLLLLLLLLLLLLLLLIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIISSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS!!!!!!! =)




Ok la last from Ricca

I LOVE YOU MOM!!!!!







p/s :: eishhh apesal tak boleh upload gambar puan datin niiiii...=.=

Thursday, May 5, 2011

Take Care NABIL =(



Aku rasa macam baru semalam kita berkawan. Macam baru semalam juga kita berjumpa. Macam baru semalam kita jalan samasama. Weyhhhh macam aku tak caye jek kau da fly go shah alam.Biar pun flight kau delay malam ni. Awal sangat weyh kau sambung study. Budakbudak matrix pun belum start sem dorang lagi weyh. Takpe arh duit kau gak yang nak sambung study bukan aku =P .  Tapi kalau ya pun kau nak sambung study da at least kau bawak la aku jalanjalan jap. Aku marah sangat dengan kau ni!! Macam ni kau kata kawan?! macam ni la kau layan aku?! Tinggal kan aku sorangsorang kat Tawau ni. Kau tak kesian ke dengan aku?! HAH!!

Tapi takpe yang penting aku dapat bercakap dengan kau sebelum kau fly gi shah alam. Semalam kau jalan kau tak gitau aku pun. Sedih tauuu ='( .But nevermind aku tau semalam last night kau kat sini. Aku pun tak tau la nak tulis apa lagi pasal kau ni. Weyh kalau kau kat sana kau take care tau. Sana tu tak macam sini. Kat sana takde nasi lalap tau!! Pas ni aku akan bersusah payah la untuk buat kaw berliurrrr! Biar kau kempunan! XD . Kejam kan? Tapi kau lagi kejam! 


COPPPPPP!!! Sebelum aku memanjang kan lagi cerita pasal si Nabil ni..aku nak gitau yang Nabil yang aku cakap ni bukan Nabil Raja Lawak tu. Tapi Nabil yang aku cakap ni ada gak ciriciri Nabil Raja Lawak tu. Nak tengok tak sape budak Nabil yang aku maksud kan tu?? Ok sila scroll down mouse anda =)



Nabil cakap "itu bukan air haram itu air halal" ntah la apa nama mende tu.



Yang ni muka dia yang paling latest...GEMUK kan???!!! Cube bandingkan dengan gambar kat atas..hehehe



A'ah cute la tu Bil =P



Orang sabah kata 'MINTAK PUJIK' =)



Konon nya nak jadi pilot...tapi tak kesampaian...pakai baju pilot dengan topi tu pun jadi la kan Nabil =P



Yang ini bukan kapal betol ok..yang ni simulator jek...kesian kat die ni..teringin sangat nak bawa kapal...bagi jek la masuk kat sini kalau tak kang ade yang bunuh diri...haha takde la joke jek =)



Tapii apa yang penting dalam banyakbanyak gambar si Nabil ni..ni yang paling cute..macam bukan die jek...kan??




Ok tu la die Syed Nabil Al Idrus. Kitorang start rapat time nak gi beli pin maktab. Die ni banyak mulut! Bersepahsepah mulut budak senget ni. Time nak bawak kete pun nak bising memanjang. But itu la Nabil. Budak ni kalau da babbab mengata orang memang mengalahkan perempuan. Kesimpulan nya die ni peramah la. Gentleman pulak tu. Untung sape dapat die. Gerenti terjamin makan minum.

But ade 1 masa tu die tak cakap banyak. Time tu die gi bayar bil tenet die. Sape la tak terkejut beruk bila tengok bil sampai 600 lebih. Die pun tak banyak cakap. Nak buat apa lg kan? Bayar  jek la. Pastu timetime nak bayar tu die naik hangin pulak dengan pekerja kat TM tu. Yang aku masih ingat hari tu seluar die yang panjang tu pun die gulung sampai atas. Nampak sangat la bengang budak ni. Die tak banyak cakap hari tu sebab penat da gaduh dengan pekerja TM tu.

Sepanjang aku berkawan dengan budak ni aku rasa dia kawan lelaki aku yang paling best so far. Kepala die ni selalu fikir ke hadapan tau! Aku ni la yang selalunya jadi mangsa mendengar ceramahceramah die ni. But so far semua bende yang die cakap tu semua buat otak aku berjalan dan terus berjalan. Die ni jugak la antara kawankawan yang rajin bagi aku semangat. Terutama time aku tak dapat temuduga maktab tu. Serious kau memang the best la BIL!

Weyh aku tak maw cite panjangpanjang sebab jap lagi kalau kau bace gerenti kau akan terbang setinggi awan nano. CEH! Aku just nak cakap dengan kau yang aku happy and lucky dapat kawan macam kau. Thankx sebab selalu dengar aku merepek biar pun kau yang selalu nya lebihlebih XD hehe.. Takde la...Thankx sebab percaya kat aku bia pun tak 100%..Thankx sebab jadi kawan yang caring.. semua laaa THANKX! Haihhhhhh pas ni takde da yang bayar kan nasi lalap aku! pas ni tak de da yang ketawa terhambur depan muka aku. Pas ni takde da yang bawak kete sambil makimaki. Tapi apaapa pun gossip tetap gossip arh! Berubah la kau nak. Jangan la mengutuk c 'ANU' tu terusss hahaha!

Ok la last word from me take care kat sana. Study rajinrajin walaupun hanya ambil foundation KONON =P. Jaga bahasa..jaga budaya..jaga gaya...sebab BUDAYA KITE WAJAH KITE TAU!! Pas ni kau jangan pulak nak gatal lupakan aku ya! Nanti pagi Raya aku la orang first ketuk pintu rumah kau..itu pun kalau aku bangun awal =) . Ok la aku nak cakapcakap lebih pun tak guna kaw da besar da. Just jangan lupa aku! OK?!!





p/s : YANG KAW GI REBONDING RAMBUT KAU MACAM C NAZRIN TU PESAL!!! MACAM BAPOK DA AKU TENGOK! XD


PASTIKAN RAMBUT KAU TIME RAYA TAK MACAM NI! Geli ! MESSY hair trend skang la weyh!! HAISHHH!!!



p/s : kitorang suke cakap pasal topic GAY! hahaha!






p/s : wahai incik Nabil anda GEMOOOKKKK!!!! =)

















BYEE =)