The UnOrdinary Peoples ♥

Saturday, May 21, 2011

Cik Ricca yang SANGAT pemalas....

HAAAACCCUMMMM!!!!!!!!!!!!


OPSSS!! Soreeyyyyy...belog ini da berhabuk SANGATSANGAT! Actually bukan nya Ricca nak abaikan belog kesayangan Ricca ni but Ricca sangatsangat busy nak urus ni tu sal studies Ricca ni. Hari tu Ricca ada janji kan dengan korang yang Ricca nak cite pasal studies Ricca tu.WHAT?! tak ingat?! Ade la Ricca mentioned kat SINI! 


Straight to the point hari tu Ricca dapat tawaran UPU. Ricca dapat masuk kat UITM SAMARAHAN,SARAWAK. So Ricca ada masa kurang lebih 2 minggu untuk settle kan semua urusa Ricca sebelum fly ke Sarawak. 


1st week Ricca kena gi buat pasport. Pastu gi buat akaun bank kat Bank Islam. Da la penatpenat gi buat akaun kerani (ntah la ape nama orang yang kat kaunter 2) tu cakap cip IC Ricca tak boleh kena detect. Kalau korang berada di tempat Ricca apa perasaan korang bila dapat tau yang IC korang tak boleh kena detect timetime nak fly gi study? Jawapan korang adalah jawapan Ricca. Memamng hot gilak la Ricca time tu. Tuhan saja yang tahu macam mana perasaan Ricca. But luckly i bring my sijil lahir so proses buat akaun bank tu senang sikit. So tak payah la Ricca nak nangisnangis kat bank islam tu sebab tak dapat bayar yuran study Ricca.


Urusan kat bank da selesai soooo Puan Datin ajak gi tengok lappy and handphone. Pada mula nya Ricca sangka setakat nak cucicuci mata jek but lastlast Ricca berhasil mencurik 1 notebook and 1 fone. Puan Datin kata semua tu last. Pas ni tak boleh da nak mintak lebihlebih. Thanks Puan Datin but DSLR Ricca still on your list kan? =P



Nak beli BB but tak suka sangat laa function mende tu. Yela kan smart fone..Ricca tak smart nak pakai bende smartsmart ni. Colour fone Ricca putih.


Ok ni notebook Ricca. ASUS brand nye. Actually Ricca tak pernah langsung dengar jenama brand ni but so far memuaskan la function notebook ni. And its easy to bring and banyak bende boleh masuk tak macam notebook lain.


Ce tengok Ce tengok notebook ni colour ape..



Broadband yang sentiasa menyengalkan =.=







Ok ni gives yang Ricca dapat. Ade 20 gives. NICE!




Ok so tu gadget Ricca yang baru. Then bila da beli bendebende kitorang gi beli bende lain lagi (keperluan asas kot namanya ) . But Ricca tak gi beli dengan Puan Datin Ricca gi beli dengan 'someone' and ade gak dengan cousin Ricca and sis Ricca.



Ni nak buat kete. Aircond rosak. But orang tu kata banyak bende yang rosak soooo tak jadik nak buat. 


SHOW OFF!! KANN???!! haha...kete Ricca ade wifi..korang? takde kan...jangan jelessss!! OK tipu! hehe


budak ni memang gilak tahap gaban. tengok tu tisu pun dia boleh buat bende main. =.=


Gentleman la sangat kau cun.


Thanks By sebab temankan sayang gi beli barang and thanks sebab sabar time kite nak cari lilin kat Giant. Name jek Giant tapi takde lilin kan By. BOOO Giantt!!! XD




Ni pulak last nak jalanjalan dengan kawan Ricca. Kitorang gi lahap Pizza. Ti kat sarawak susah nak lahap Pizza Ok!


Ni Sakinah. I call her Hana Tajima =)





Kitorang gatal nak pakai cincin mood..


CUTEE!!!


Name budak ni Lok. Nak num die tak? =P






Ni cousin Ricca. Time ni Kitorang nak cari seluar slack. Takde saiz dooo =.=


Hubby n Wan 


Makan soto kat rumah AYO!!






My niece yang sangatsangat tomeyy! Mishh you eva!






Hensem kannnn =)






























MY CAMPUS














Ok tu jek dapat explain kenape Cik Ricca sangatsangat pemalas nak update belog sekarang. Ok nak chaw. Orentasi nak start da =)


bye!








p/s : roomate Ricca cantik dooo! =)

6 comments:

Fadzmie Mohamad said...

Good luck in your studies. Siukk juga bah Sarawak tu. Hehe.

Btw, roomate Cik Ricca cantik? Minta num. Haha. :p

Entry Terbaru : ANTARA KAWAN, BOLA, DAN TIPS

OnlyEuricca said...

thankx mie...mmg siuuukk!!! i love sarawak...mna buli ada urg booking suda dea 2 haha

OnlyEuricca said...

thankx mie...mmg siuuukk!!! i love sarawak...mna buli ada urg booking suda dea 2 haha

OnlyEuricca said...

thankx mie...mmg siuuukk!!! i love sarawak...mna buli ada urg booking suda dea 2 haha

OnlyEuricca said...

thankx mie...mmg siuuukk!!! i love sarawak...mna buli ada urg booking suda dea 2 haha

OnlyEuricca said...

thankx mie...mmg siuuukk!!! i love sarawak...mna buli ada urg booking suda dea 2 haha