The UnOrdinary Peoples ♥

Friday, June 10, 2011

Bila Abang Apek Marah !!

First of all Ricca nak cakap


HI KORANGGGGGG!!!!!!!!
DAN
SALAM 1 MALAYSIA!!!!!!!



Today Ricca ada free sikit. Actually yesterday pun free. Lec takde. Ntah la nape. Soooooo yesterday kawankawan satu course ajak gi jalanjalan kat Kuching,Sarawak. Dari campus kitorang nak gi Kuching ambil masa 1 jam. So kitorang terpaksa sewa la kete nk gi Kuching. Kitorang bernasib baik sebab ada 5 orang yang pandai la sangat bawa kete. 


First kumpul kat cafe pastu gi la Desa Ilmu nak ambik kete. Kitorang yang pempuan ni semangat gilerr da nak gi jalanjalan kat Kuching. So Zira,Mirel (a.k.a BEROKKK),Afiq dan Aku guna kete MyVi. Apek, Nana , By and Inut guna kete kancil. Baru jek 5 minit gerak kitorang (budak Myvi) da stuck kat atas bukit. Bukit tu takde la tinggi sangat tapi bila Bro Afiq kitorang ni tekan minyak kete tu taknak gerak. Gelabah siot kitorang!!! Pastu Si Berok suruh Ricca bawa kete tu. Bro Afiq pun dengan pantas nya kuar dari seat driver tukar seat ngan Ricca. Nervous gak la bila nak bawa kete tu. Da la Ricca baru lesen L. Sepatutnya Ricca da dapat Lesen P tapi tu la cikgu Ricca tu nak tangguh sangat. 

OK enough with the license story. Back to the first story. Pas da tukar seat Ricca pun masuk la gear. Ricca lepas la clucth tu tp taknak gerak pulak. Pas tu Ricca try tekan minyak sikit. Taknak gerak jugak! Tekan minyak sikit lagi. TAKNAK GERAK JUGAK!!!!!  Hati Ricca da panas time tu. Gelabah pun ada sebab si Berok macam pandang Ricca tak boleh bawa kete jek. SO the solution for this matter is by tekan the minyak sampai habis. Nak tau tak apa jadi??? Kete tu gerak!!!!! 
TAPI!!!!!
Gerak gelabah. Ricca rasarasa la kan kesan tayar kat bukit tu masih ada la. Kete tu hilang kawalan. Apek dengan Berok cakap Ricca pandai drift dooooo! HAHA! Bangga jugak la walaupun macam ada nadanada meyindir. 

Ricca pun da gelabah gilerr!! Berok pun tengok Ricca da semacam so Ricca tukar dengan Berok. Berok bawa baru la kete tu gerak tapi gerak ke belakang ok bukan ke depan. So tukar dengan Apek. Apek bawa barula gerak ke depan walaupun beberapa kali gerak ke belakang. Apek kata clucth kete tu tinggi sangat. So kesimpulannya, bukannya Afiq,Ricca dan Berok tak pandai bawa kete tapi kete memang bermasalah besar!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


So kete kancil tu Berok yang bawa. Kete Myvi ni Apek yang bawa. Da 10 minit da kitorang jalan enjin kete tu berasap! Hangit gile bau kete tu! Ricca rasa macam kete tu nak meletop jek. So kitorang stop la kat Taman Merdang. Nak cool down kan enjin kete tu. Apek da tension gile! Apek da marah tahap gaban da time tu. Kitorang pun agakagak tension jugak la. Tapi mujur la class rep kitorang SABBIHIS RASYDAN tenang kan hati kitorang.So......... tercipta la sesi perkenalan buat ntah kali keberapa nya kat bawa pokok Taman Merdang.


aksiaksi kitorang


By sedang melancarkan program sesi perkenalan yang ntah keberapa kalinya


Berok,Apek n Afiq bengang haha!


YEAHH!! kereta itu sangat celaka!





Kitorang dengar cite By yang boleh la tahan lawak nya.








Kitorang tengah tunggu kaumkaum adam menunaikan solat. Sementara tu kitorang take picture la dulu...kannnn =)




Ricca , Nana , Inut , Zira




Setengah jam tunggu boss kete tu datang cek kete yang bengap tu baru la kitrang sampai ke destinasi pertama iaitu...FED EX..Tu pun kitorang sesat. Berok tak tunggu kitorang. Dia bawa laju sangat. Da la kete kitorang macam siput. Sedih tau Ricca tengok Apek bawa sampai migrain Apek. Da la takde makan dari pagi. Tapi Ricca memang tabek giler la kat Apek. Kalau takde dia memang kitorang tak sampai Kuching la yesterday. THANKX APEK!



Kitorang kat techno graphic beli barang buildtech =)




APEK!!!


ON9 jap =)



JOM MAKAN!!!!!!!






By dengan Mirel aka Berok =)


Apek nak curik makanan By haha


Apek kata : aku order nasi goreng ayam...nape rupe love?!!!











THE GAYYNESSSSS


KANTOI!!!!!


SWEET TAK???






Gay memang cam ni =)


Kann =)











kat waterfornt =)




Zira jadi gile bila............kitorang jek tau =)

Cute tak apek cam ni?? TAK CUTE KAN!!! HAHA












OK la the pictures explains everything. Mood kitorang yang tadinya macam berok da tukar jadik macam budak kecik dapat susu. EH????? salah dapat gulagula =)

Tapi Ricca bengang gila bila Apek dengan Afiq cite hantu kat dalam kete pas tu buat bunyibunyi taksenonoh bile hantar Ricca and Inut gi kolej kitorang.Da la Ricca tido sorangsorang malam tu. Roomate semuanya balik rumah. You make me hot la APEK! Pas ni kau kena belana aku teh peng setiap kali aku nak gi cafe! =)


ok tu jek la from us. BYEEEE =)







P/S :: apek tak pandai pakai sudu !!!!! XD

No comments: