The UnOrdinary Peoples ♥

Friday, June 3, 2011

UiTM Sarawak Di Hatiku =)

OK first of all Ricca minta sory banyakbanyak sebab mengabaikan belog ini sampai berhabuk. No wonder la Ricca agakagak selesema bila da buka belog ni. According to the title above, yess Ricca dapat tawaran UPU kat UiTM SAMARAHAN SARAWAK. Tak sangka pulak dapat sambung study kat sarawak. Ricca take Diploma in Building. Kira macam arkitek la...KOT.  Hidup di tempat orang memang sangatsangat susah tapi itu la cabaran hidup yang harus kita tempuhi rite? Sampai bila nak suruh mak buat untuk kita kan kan kan? 


Kedatangan budakbudak freshies amat la di sambut dengan penuh senang hati oleh lecturerlecturer kat sana. Most important thing is abangabang PM and kakakkakak PM kat sini sporting gilerrr!! Kacakkacak and cantikcantik belaka! First time sampai kat sana memang Ricca ZERO! Nak cakap dengan dorang pun terpaksa guna ayatayat skema. But selama 2 hari MDS di jalan kan Ricca da boleh cakap sarawak ok. Hebat bukan! haha.


Siswa and siswi kat sini pun ok. Dorang mesra sangat. Kitorang HARUS mengamalkan senyum TIGEEEEEEE. SEBAB???? MENGAPA??? Ce cakap ce cakap TIGEEE pastu pandang kat cermin. Sapesape yang ada lesung pipi gerenti akan terkeluar dengan mesra nya and bagi cik abang yang mempunyai senyum yang menambat hati wanita gerenti bertambah macho bila guna kaedah senyum Tigee ni.


Agak memenatkan MDS kat UiTM Sarawak ni. Yela nama pun freshies. Semua benda ni kira baru untuk kitorang. Tetapi dengan bantuan abangabang and kakakkakak PM makan minum tempat tinggal kitorang terjaga. THANK YOU ABANG ABANG AND KAKAK KAKAK PM!!! LOVE YOU ALL!! =)

Ok la mesti boring kan baca entry ni. Ricca bercadang nak sajikan beberapa gambar gelagat kitorang time kat UiTM. Jom terjahhh!!!!



Kad matrix kitorangggg..buruk kan gambar orang 2 =(






budak yang putih cun melecun pakai tudung tu kawan baik time 1 group dengan Ricca mase MDS...walaupun dia straight jek cakap iban dengan Ricca tapi Ricca anggukangguk jek..=.=


Ramai bukannn



Jom balik kolejjjjj!!!! Nak tido puaspuas lepas dengar taklimat. Takde la membosankan but kitorang penat la........=.=





Senam Seni memang terbaik wokkkk!!! 


experiment iron.
WARNING:: DON'T TRY THIS AT HOME (for children only)





Akhirnya iron dapat digunakan dengan lancar disebabkan ada wondergirl bernama Steph =)



Nampak something tak? Yessss kitorang gi Dewan Jubli just guna kaki ayam ok! Tak larat nak guna kasut bertutup tu. Melecet kaki kitorang yang cantik ni =)



Nadia Thomas =)



Yang niii....erkkkkkkk



berpusupusu ke Dewan Jubli


Ni muka kitorang yang masih lagi fresh. Tapi bila da start event tu perghhh serupa ayam patuk jagung. By the way skarf tu dari korea ok! Special for UiTM siswissss. =)



Abangabang and kakakkakak PM


KES :: DIANCAM LIPAS!!!
TEMPAT KEJADIAN :: BILIK 2B0103
SUSPEK :: CIK LIPAS!
PUNCA :: KEGAGALAN PENGHUNI BILIK MENGEMAS BILIK =.=


SUMPAH LAWAK TIME NI! XD



YESS! THIS IS THE PEMBUNUH LIPAS! ade tak macam muke pembunuh lipas.. ade kan kan kan? =.=



Actually Sell da nak terkucil da time ni but act jek macam takde pape..siap peace pulak tu..=P





Ni last gathering YCU for MDS. Time gath ni sumpah giler kitorang rasa nak mati jek. PM semua buat gimik yang sangatsangat extrim!!! Tibatiba jek malam tu kitorang kena marah dengan biro disiplin. Seram siot! Lampu semua kena off ok! Kitorang di minta keluar kan fone letak kat meja pastu mata tak boleh buka mesti tunduk. Ade beberapa orang dipanggil ke depan. Time PM tu jerit namanama yang berkenaan tu memang da nangis da kitorang. But at last rupanya semua tu hanya gimik untuk hari ulangtahun siswasiswi yang lahir pada bulan Mei. Bijak nya PM kitorang kan. Time tu memang blur habis sebab tibatiba jek time tengah kena marah fullblast tu tibatiba jek keluar kek. Tak ke rasa macam nak bagi lempang. But memang happening ok!! So I hope for budakbudak June PM buat special sikit k =)



SORY fone murah jek pakai snap =.=




Dyanne,cutiey (lupa la nama dea) Sell


Orang sarawak memang kacakkacak belaka
p/s : kacak in sarawak means cantik =)


DEWAN JUBLI





 Roti cap SINCHAN?


Muka penat and this is the face before Ricca jatuh kat dalam longkang =.=


Firedrill malam tu yang membuat kami berpakaian seperti ini..=.=


Sepatutnya kitorang selamatkan nyawa but Ricca selamat kan Notebook Ricca...Mahal ok! sebab tu Ricca utamakan notebook tu. Kalau api tu betulbetul ada gerenti Ricca da hangus terbakar kat dalam bilik.



Thank You longkang UiTM sebab buat kaki Ricca macam ni




Love letter for????


Morning faces



Longkang yang menyebabkan kaki Ricca bengkak!!
p/s : sory lupa nak rotate =)









sis WANIIIII =)


PM PAUL memang SPORTING GILERRR!!!



Tengok tu siap peace lagi


With PM Fabian. Macho kan =)


Nadia send Ricca gi airport. Time ni nak balik sabah.WEE!!!




Once again...THANK YOU LONGKANG UiTM.



Thats all from UiTM Sarawak =)










p/s :: entry ini di buat dalam keadaan kelam kabut sebab nak kejar flight nak gi KK..BYEEE =)

2 comments:

Anonymous said...

SARAWAK WOOT!!!! hope more sabahan will realize what we should do or be. SARAWAK!SARAWAK! harap anda tidak menjadi org sabah tipikal d sana.

OnlyEuricca said...

thankx 4 the comment but what do u mean by "harap anda tidak menjadi org sabah tipikal d sana."