The UnOrdinary Peoples ♥

Saturday, June 11, 2011

Zaman Moden Mana Ada Orang Setia

Sape yang sokong tajuk entry ni??? Sila la ye angkat tangan macam saya 
sambil goyanggoyang tangan

Takde la Ricca nak kata semua orang yang da hidup dalam dunia moden ni tak kenal erti 
SETIA
But mostly Ricca buat pemerhatian sendiri hanya ada 30% kesetiaan yang menetap dalam diri kita. Tak percaya? Tak pe la. Ricca tak paksa. But this is the fact that I opssalah. Bukan I tapi we have to faced in this modern days. 


The question for this entry now is :

1) WHY CIK RICCA SAID ONLY 30% ???? (HABAQ MAI SAT)

- Becauseeeeeeeeee............ I said so la. Ish! Tanye lagi. Takde la.Sebab NYA ADALAH..... cuba korang pandang sekeliling korang. Apa yang korang nampak? Ricca tau mesti korang akan cakap "aku nampak orang la bodoh!" . KANNNN???? Korang raserase la kan "orang" yang korang nampak tu berapa kali menghadap bendabenda IT and Elektronik. Ricca tak cakap FB k. Ricca kata BENDABENDA IT and Elektronik. So agak global ye maksud Cik Ricca tu. (merepek gile aku!!!!) . So lets start your counting boys and girls. Ricca tau mesti korang ada FB kan??? kan??? kan??? Tipu kalau takda!!!! FB tu pun bendabenda IT zaman sekarang. Apa tujuan FB sebenarnya? Cari kawan ke? Cari Lawan ke? Cari pempuan ke? Cari lelaki ke? Cari duit ke? Cari skandal ke? erkk Ricca babbab skandal ni agak touching sikit k. Tukar arh topik! hehe. Actually FB ni tempat kita cari kawan bukannya nak gaduh sana sini (tapi aku kadangkadang buat gak doo =.=') . Tapi nak tau tak FB ni juga la tempat orang hancur kan rumah tangga orang lain. FB ni juga la tempat orangorang zaman moden ni nak pasang skandal ramairamai. Asal nampak gambar pempuan mulut alaala cute terus la nak add. Bila da kena app mula la si lelaki gatal nak usha awek yang mulut comel tu la sangat. Da usha dapat pulak number konon nye senang nya inform pape.Pastu mula la text hi sana hi sini. Pastu seminggu kemudian da couple do! Seminggu do! WAAAAAAUUUU!!! Pastu tak sampai sebulan break. Pastu post kat FB camni " TAHNIAH YEEE! ANDA TELAH BERJAYA MENJADI SEORANG PLAYBOY BERMUKA BINATANG BERKAKI EMPAT TAKDE TENGKUK" (STATUS AKU KAT FB ni!!!!) sebab apa? Sebab BF korang ada skandal kat dalam FB tu. Da la ada skandal dalam FB tak pandai pulak nak soroksorok. Pastu mesej kat GF camni " Syg. . . kita clash la ok?" . Amboiii senang nya nak minta clash kan kan kan? Betolbetol perangai macam janik. Pada kaumkaum hawa yang kat luar sana mesti korang rasa nak lempang kepala kaumkaum adam yang serupa gini dengan bom atom kan? KANNNN? Sooo kesimpulan nya. Yang kaum hawa jangan la terrrrgoda sangat kat lelaki yang muka jambu ni. Sebab hakikatnya mereka GAY. Aish takde la hehe. Sebab hakikatnya takde yang betolbetol setia. Bagi Ricca lebih baik bercinta selepas berkhawin. Sebab ape? Korang rase la sendiri pastu inform kat Ricca k ape yang korang rase tu. Lagi satu kuat kan la pendirian. Berdoa sentiasa untuk menghindari godaangodaan syaitannnnnn!!!!

2) Punca tak setia pada zaman moden?
- Sebab terdedah sangat dengan bendabenda baru yang menyangkut paut kan diri kita dengan duniadunia IT ataupun siber. Bila zaman da moden mesti la semua kena cangggih beb! Time ni la korang akan nampak semua nak bersaing tunjuk sape yang paling the vough! (gitu ke spelling vough?) Time ni juga la korang nak tunjuk kat semua orang yang " I ade FB..YOU ade tak? You add I kat FB tau. Boleh chat. I bosan la kat rumah malammalam. If you add I boleh sembang sampai subuh =) " . Annoying giler do! Pastu mula la nak gatal chat sana chat sini. Ricca nak tanya sikit berapa percent muka kawankawan korang kat dalam FB macam  jalan raye? Tau tak jalan raye? Tak tau? Cuba tengok jalan raye tu. Licin ke tak? Halus ke tak? Itu la maksud Ricca ye anakanak!. Back to the question. So berapa peratus? Paling maximum pun 20% minimum 10 %. KAN?? jangan nak tipu. Tipu la kalau korang nampak gambar awek cun melecun pastu abang body sasa..korang tak nak add. Tak yah suruh add da add terus kan? Mak suruh basuh baju tak nak pulak. Pastu bila dapat BF/GF yang buta IT korang senangsenang jek kan nak tukartukar relationship status kat FB. NICE! Tapi pada hakikatnya korang da sure ke gambar orang yang kornag tengah dok bercinta cintun tu gambar dia? Korang sure ke dia tu dr Australia kononya? Korang sure ke dia blajar kat University of Oxford? Bagi Ricca lebih baik bercinta dengan orang yang buta IT tu daripada orang yang expert dalam IT. Sebab orang yang expert IT akan senangsenag jek memperbodohbodohkan orangorang yang tahap kepandaian ke-IT-an nya tu tak sampai separuh nye punnn (stail apek johan cakap).




Sooooo thats all la from me. Ricca nak minta maaf kalau Ricca ada TERRasa kan hati korang ke. Ricca minta maaf kalau entry ni tak senonoh. Pastu Ricca nak minta maaf sangatsangat kalau entry ni membosankan langsung!!! Lupa pulak nak bagitau kat awalawal entry ni yang butang "X" kat atas sentiasa menanti anda. Tu jek la Ricca dapat sampaikan hari ni. Ni pun bersebab. Mana ada benda takde sebab kan??


BYEBYE  and TQ FOR READING THIS LAME ENTRY =)



PEACEEE!!!!! RICCA PINJAM JAP GAMBAR ADIK RICCA. No heart feeling k. SAYANGG KORANGGG =)









P/S : Ricca tak sindir orang k. Tapi sape yang terase tu pakai jek la plastic bag lepas ni bila nak keluar rumah. ANDA beruntung sebab saya tak sebut nama ANDA =)

2 comments:

Fadzmie Mohamad said...

Haha. Entri marah oh Cik Ricca ni kali. Bawak bersabar. Kalau nda tahan sudah, kasi announce ja nama dia sini. Haha.

Btw, bukan semua lelaki menepati 30% tu. :p

Entri terbaru: tragis

OnlyEuricca said...

hahaha a'ah mrh giler laa..yeke kee ?? hmmmm ??? haha