The UnOrdinary Peoples ♥

Monday, October 24, 2011

k o n o n n y a KENAL...



itu NANA...dia sangat GILA...TAK PERCAYA?? tengok ni







kan? 

**********************************************************************************



gambar di atas adalah untuk mengedik..tak suka? tekan butang 'X' kat atas screen korang..TERIMA KASIH =)


pernah dengar ayat ni ? 'SAYA KENAL SAYANG SAYA' I bet you have heard bout this sweet statement(sweet la sangaaaatttt). But why do we have to ruin it's sweetness with our stupidness? Quite confusing rite?


well do you really really really really know your "sayang" ??? Baru jak seminggu dua da cakap "YEAH I KNOW MY SAYANG WELL THAN YOU DO" ...pa celop der??  Are you kidding?? seminggu dua da totally you kenal your sayang?? Wow like amazing gila kau. This is what I'm trying to explain. This kind of stupid situation lah yang buat sweetness dalam 'SAYA KENAL SAYANG SAYA' tu jadi hodoh dalam sekelip mata.ZAP ZAP! kan da HODOH!


K-mon la (says JAMBU) what can u get within one week?! Habuk kot. Dalam masa seminggu tu aku rasa nak jumpa awek korang pun susah kot. Melainkan la rumah bersebelahan jak kan. Tu pun curi-curi keluar nak jumpa kat taman kan kan kan! But isn't it like awkard gila bila nak cakap macam tu...For me one week is nothing..it's just like baru nak study ABC..dalam one week tu belum tentu lagi korang akan kenal hati budi kekasih masing-masing. 


Maybe today dia akan cakap " Baby tak kesah if Uchukk takda kereta. Yang penting Baby dapat spend time dengan Uchukk" ...so korang pun dalam hati cakap yang kekasih hati korang ni tak cerewet..tak materialistik.. kononnya da boleh buat bini. Orang dok bagitau kau yang awek kau ni ada jantan lain pun kau tak kesah..konon nya " SAYA KENAL SAYANG SAYA"..  OK fine! Until one day kau da cukup sebulan nak masuk dua bulan couple dengan awek kau ni baru kau sedar yang kau belum kenal sangat dengan awek kau tu. Tu pun selepas kau ternampak awek kau dok bergatal dengan lelaki lain dalam kereta..BMW pulak tu...hot ke tak kau? Baru la kau mulai frust nak tonggeng...baru la cancel nak ambik dia jadi bini kau..kesian! PATHETIC! tu yang kau panggil "SAYA KENAL SAYANG SAYA" .. orang da sound kau tak nak dengar amek kau! such a loser!


Bagi pendek jak la kan...selagi orang yang ada dengan kita(tak kira rapat ke tak) belum dapat faham diri kita ni selagi tu la dorang tak pernah kenal siapa diri kita yang sebenarnya. Dorang just kenal kita melalui our name or our attitude maybe. Erti kata lain some of them just know how to judge people by their appearence. Let say if korang ada awek yang ramai sangat kawan lelaki tak bermaksud dia nak abaikan korang kan. Who knows dia terlebih dahulu kenal kawan-kawan lelaki dia tu sebelum ada hubungan dengan korang. Bagi kepercayaan sedikit dalam hubungan bila awek korang tu hangout dengan kawan-kawan lelaki dia tu. Jangan nak kongkong sangat hidup orang. Kalau korang betul-betul saling mengenali then this thing will be nothing. Paling tak pun join sekaki hangout dengan kawan dia tu. Jangan biar cemburu menguasai diri. 


Same goes to friendship. Kawan yang ada masa kita susah dan senang tu lah yang selalu mengenali diri kita. Kawan yang setia selalu nya tahu latar belakang kita. Well agak common bila kita sering dengar kawan ketika senang ramai! sampai jari pun tak cukup nak kira. Kawan ketika susah mana nak cari kan? 




so......................... aku pun tak faham kenapa aku tulis entry berjeniskan ini..aku pun da pening..rasa macam nak delete post ni..or maybe ada something aku cuba sampaikan pada seseorang or pada seseekor...hmmmm...




moral of the story is..nak berkawan..nak bercinta berpadah-padah..jangan terlalu gapah...beri sedikit ruang bernama masa..Masa itu lah yang menentukan segalanya..if korang da dapat orang yang betul-betul mengenali diri korang saya ucapkan TAHNIAH and Praise To God! For me..mother knows best!






























BYE !






















p/s : the worst entry ever!

2 comments:

oyen iyrid said...

totally agree wit this..even gue yg 8yr couple still x kenal 100% lagi my partner..ni kan pula baru seminggu dua..emm..human is complicated =) anyway..nice post..x paya delete hehehe =)

OnlyEuricca said...

kan?? Toche toche liang moi =)