The UnOrdinary Peoples ♥

Wednesday, October 23, 2013

PERISTIWA LEVEL 9 TOWER BLOCK PUAKA

Okay nak cita hantu sikit boleh tak? takda la seram sangat biasa2 sahaja...Tadi siang takda kerja sangat kat site...apatah lagi dalam ofis..nak online? kau gila! mulut-mulut di ofis selalu full diisi peluru macam shotgun! haha! sooo aku bercadang untuk merajinkan diri turun ke site bersama seorang junior supervisor dan dua orang makhluk consultant terpaling gatai kat muka bumi ni...haha

Boring sebenarnya nak inspect itu ini apa lagi when it comes to furniture...hari ni furniture tu ada esok2 da takda...esok2 nya lagi ada pulak...play hide and seek pulak dia kan... =.="... tempat last nk inspect is mortuary a.k.a bilik mayat.. oo lupa aku tengah practical kat Hospital Queen Elizabeth Tower Block lama yang diruntuhkan dan di suruh bina balik bagi cecantik gituuuu...sooo tengh inspect tu keluar la cita hantu...pasal budak la...kak ponti la...botol laa...lasty aku tanya yang paling extreme pernah jadi kat dua consultant tu apa?

Junaidi da tengok Marjili semacam...Marjili tunduk tak nak cita...haihh makin membuak2 perasaan ingin tahu iolss!! paksa punya paksa last2 dia cita gak!! so setting tempat duduk baik punya...pasang telinga betul2...pandangan focus kepada muka incik JILS (nama glamer Marjili)...

Berikut merupakn kisah beliau....


Masa tu aku (JILS) tengah nak inspect screeding kat level 8...jam da 5.30 p.m....workers semua da balik...aku pun nak juga tapi ada special request nak inspect benda tu sebab tak nak tangguh kerja...time tu lift belum ada...so manually naik tangga jk la...sampai level 5 aku da semput... so aku tunduk meratapi nasib bangunan masih dalam proses pembinaan...naik punya naik punya naik punya naik sampai la level 8..

Aku pun senang hati! yay! (ok yay tu takda)... so aku round and around and around level 8 tu...aku pelik 10 kali aku round tempat tu aku tak jumpa sorang supervisor pun nak buat inspection termasuk sekali tempat yang nak screeding tu...celaka!! ni mesti kerja hantu lama kat site ni!... aku round lagi sekali! memang aku kena main da ni!....buntu tak tau nak buat apa.... banyak benda da aku baca but still aku stuck dekat level tu tanpa arah tujuan yang nyata (gituuu).....

Truttt Truttttt... (fone berbunyi)... Cun2 Hadri call..

Hadri : Boss kau di mana? lama da tunggu kat level 8 ni
JILS : Aku da kat level 8 la ni...asal aku tak nampak korang ni,...jangan la main2 weyh!
Hadri : Main pa benda pulak! kitorng da lama tunggu!
JILS : *Telan air liur... ok jap

CELAKA!! memang betul aku kena main! memang hantu tu bagi aku sesat... aku tak puas hati aku keluar kat staircase balik...turun pegi level bawah...masuk level bawah aku round2 sekali jumpa Hadri...Tuhan jk la yang tahu perasaan aku time tu macam mana...semua tanya aku kenapa lambat sangat...aku semangat bercerita!! Degupan jantung nebes aku tu pun belom habis lagi!!

In the end.... Hadri cakap..."boss workers sini memang kurang ajar... dorang tukar signboard level...sebab tu banyak orang sesat...heee"....Aku cam...........................*speechless'* .....sumpah seranah yang tak pernah aku sebut semua keluar... betul2 jahanam! malu aku! aku malu sebab tak tengok signboard time tengah naik level tu!confident jk main naik hahaha!



so itu la horror story yang tak seberapa nak horror dari incik JILS!

Time dia nak story tu bukan main lagi cakap takut kalau2 dia story benda tu datang balik nak kacau...puiii...buat suspen orang jk....ending part was like =..=""""!! But yeah we'd laughed like hell too! hahaha



-THE END-



















p/s : i'm sorry...aku bosan sebenarnya ='(

No comments: